Τα Υλικά:
- Μουλιάζουμε τη φάβα για καμιά ώρα; Μπα... Απλό ξέπλυμα.
- Τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε με μπόλικο νερό, ρίχνουμε ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και λίγο αλατοπίπερο (με φειδώ). Αφαιρούμε λίγο λίγο τον αφρό που βγάζει στην αρχή και ανακατεύουμε συνεχώς γιατί κολλάει πάρα πολύ εύκολα.
- Τη βράζουμε καλά μέχρι να πιει όλο το νερό και να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αν θέλουμε τη περνάμε και από το multi για λίγο και γίνεται τέλεια. Κερδίζουμε κι άλλο χρόνο έτσι.
- Σε ένα πιάτο κόβουμε τις ντομάτες, λίγο πράσινο φρέσκο κρεμμύδι (αν έχουμε δυνατό στομάχι), ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και κρατάμε και λίγες ροδέλες για εφέ.
Στρώνουμε τη παχύρρευστη φάβα στα πιάτα μας, διακοσμούμε με τα παραπάνω υλικά, προσθέτουμε λίγο λάδι, μπόλικο λεμόνι... και ρίχνουμε τον πάγο στο ούζο!
...ριψοκίνδυνες απολαύσεις σε χρόνο ρεκόρ. Καλή όρεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου