21.2.10

Φάβα - Speed Cooking

Λιακάδα, ζεστό αεράκι, μεγαλώνει και η μέρα σιγά σιγά... Μύρισε καλοκαιρινός μεζές. Έτσι είπα να ρισκάρω τη ζωή μου (έλλειψη ενζύμου G6PD) και να φάω για πρώτη και τελευταία φορά ΦΑΒΑ! Αυτή τη δροσερή πηχτή κρέμα από όσπρια στολισμένη με ζουμερές ντομάτες, καυτό ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μπόλικο λεμόνι. Βάλε μέσα και ένα παγωμένο ούζο και ο συνδυασμός γίνεται φονικός! Φάβα Σαντορίνης, ιδική προετοιμασία, μούσκεμα σε νερό, συνεχόμενο ανακάτεμα, blender... Δεν έχουμε χρόνο για τέτοιες πολυτέλειες. Ο ήλιος δε καίει για πολύ και φαγητό που θέλει 3 ώρες γεμάτες, έγινε σε 1,5 ώρα! Πάμε...
Τα Υλικά:
  • 500gr. φάβα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • λίγο φρέσκο πράσινο κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • μαιντανό
  • λεμόνι
  • ελιές
  • λάδι



- Μουλιάζουμε τη φάβα για καμιά ώρα; Μπα... Απλό ξέπλυμα.
- Τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε με μπόλικο νερό, ρίχνουμε ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και λίγο αλατοπίπερο (με φειδώ). Αφαιρούμε λίγο λίγο τον αφρό που βγάζει στην αρχή και ανακατεύουμε συνεχώς γιατί κολλάει πάρα πολύ εύκολα.
- Τη βράζουμε καλά μέχρι να πιει όλο το νερό και να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αν θέλουμε τη περνάμε και από το multi για λίγο και γίνεται τέλεια. Κερδίζουμε κι άλλο χρόνο έτσι.
- Σε ένα πιάτο κόβουμε τις ντομάτες, λίγο πράσινο φρέσκο κρεμμύδι (αν έχουμε δυνατό στομάχι), ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και κρατάμε και λίγες ροδέλες για εφέ.
Στρώνουμε τη παχύρρευστη φάβα στα πιάτα μας, διακοσμούμε με τα παραπάνω υλικά, προσθέτουμε λίγο λάδι, μπόλικο λεμόνι... και ρίχνουμε τον πάγο στο ούζο!

...ριψοκίνδυνες απολαύσεις σε χρόνο ρεκόρ. Καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: