12.2.10

Ανάμεικτο κέικ

Τα Υλικά
  • 500gr φαρίνα κόκκινη
  • 250gr βούτυρο
  • 450gr ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250gr γάλα
  • 2 βανίλιες
  • λίγο κακάο
  • 100 μαύρη σοκολάτα
  • 15gr μαγκιά. Ναι μαγκιά ...μαγιά βάζουνε οι άσχετοι
* Tips: Βούτυρο: Βιτάμ κλασικό. Γάλα: ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ για πιο γεμάτη γεύση. Κακάο για ρόφημα. Το κλασσικό είναι πολύ πικρό

- Ανοίγουμε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 160 C.
- Βάζουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων να μαλακώσει για 30sec. Προσοχή γιατί δε πρέπει να λιώσει και να καίει. Εκτός του ότι δε θα αφρατέψει, θα σκάσει και μέσα στο φουρνάκι σα βόμβα. Κρατάμε λίγο από αυτό (~3 κουταλάκια) για τη φόρμα και τη κουβερτούρα.
- Χτυπάμε το βούτυρο σε δυνατό μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και τα αυγά. Συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά έτσι ώστε να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα ρίχνουμε το αλεύρι (κρατάμε μια κουταλιά), το γάλα και τις βανίλιες.
- Βάζουμε τη φόρμα για 1-2 λεπτά στο φούρνο για ζεσταθεί λιγάκι έτσι ώστε το βούτυρο να λιώσει και να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι που κρατήσαμε και τινάζουμε τη φόρμα έτσι ώστε να πάει παντού. Μην αφήσετε κομμάτια με πολύ αλεύρι γιατί θα βγει σκονισμένο το κέικ.
- Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα τα 2/3 του μείγματος.
- Ξαναχτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο μείγμα ρίχνοντας μέσα αυτή τη φορά λίγο κακάο. Βάλτε όσο νομίζετε. Να πάρει ένα καλό σοκολατένιο χρώμα.
- Ρίξτε το πάνω από το λευκό μείγμα ομοιόμορφα. Δεν ανακατεύουμε για να παραμείνει έντονη η εναλλαγή του χρώματος και της γεύσης. Έτσι κι αλλιώς θα ανακατευτεί λίγο και από μόνο του.
- Το βάζουμε να ψηθεί* σε μέτριο φούρνο για κάτι λιγότερο από μια ώρα.
- Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε καμιά ώρα να κρυώσει καλά και μετά το ξεφορμάρουμε.
- Μέσα σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε τη κουβερτούρα μαζί με ένα φλιτζανάκι του καφέ γάλα και μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλή η φωτιά γιατί η σοκολάτα κολλάει πολύ εύκολα.
- Περιχύνουμε το κέικ με τη μαύρη σοκολάτα ενώ είναι ακόμα ρευστή και την απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Το αφήνουμε και πάλι καμιά ώρα να κρυώσει και να σχηματίσει μια σκληρή κρούστα.
- Συνοδέψτε με γάλα το πρωί ή το βράδυ και με καφέ το απόγευμα.

* Golden Tip: Αν δε βάλετε το κέικ σε ταψάκι αλλά στη κλασική φόρμα σχήματος δακτυλίου υπάρχει κίνδυνος να ξεροψηθεί από πάνω και μέσα να είναι ακόμα άψητο. Γιαυτό καλύψτε το στη μέση της διαδικασίας με ένα κομμάτι λαδόκολλας για ~15 λεπτά. Όχι πιο πριν για να μη κολλήσει πάνω στο κέικ και να το αφήσει να φουσκώσει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mmmmmmmmm....pou eisai re panai na mas keraeis??? danai

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να το 'χαμε μπροστά μας τώρα!Μην αποκαλύψεις ποτέ όμως το μυστικό της ομελέτας σου!


Red Devil

Chris Karpis είπε...

Youpie Panikos power! ...Ante, kai me ekpompi stin T.V ! giati parakalw, o malakas o parliaros kalyteros einai ?